Auto gas sistemi Injection sistem TNG

Sistem TNG sa isparivačem  SE81 SIC ili SE 81 i elektronski komutator za vozila sa elektronskim ubrizgivačem

TNG u tecnom stanju izlazi iz rezervoara preko multiventila (koji preko spoljašnjeg punjenja služi i za punjenje TNG–a) i usmerava se u motor putem jedne cevi na kojoj se nalazi elektroventil TNG koji omogucava prelaz gasa samo kad je motor upaljen i sa prekidacem pozicioniranim na gas.

U motoru se nalazi isparivac gde TNG ulazi i trpi redukciju pritiska koja ga dovodi u gasovito stanje , od reduktora TNG sustiže mešac vazduh⁄gorivo koji se nalazi na usisnoj grani i obavlja funkciju doziranja optimalne smese u terminima vožnje, potrošnje i emisije izduvnih gasova, te doziranja smese gasa proporcionalno zahtevima rada motora predstavljena podpritiskom koji se stvara u rasporedivanju smese.
Prekidac⁄indikator mod.096 izmedu ostalih funkcija omogucava pokretanje uvek na benzin sa automatskim prelazom na gas putem aktiviranja elektroventila Start–Petrol i time omogucava selekciju goriva u željenom trenutku, te vizualizira kolicinu TNG–a u rezervoaru. Za vreme rada na gas elektronicki emulator (ili kablovi za prekid rada ubrizgivaca) prekida dovod benzina u motor, dok za vreme rada na benzin odvod smese TNG–a u motor je prekinut elektroventilom TNG–a.

Isparivač SE81

Uređaj koji radi na principu elektronskih impulsa – smanjuje pritisiak TNG–a i isparava ga u gasovito stanje omogućavajući pravilnu emisiju gasa na zahtev motora. Sadrži dve tačke za smanjenje TNG–a koje mu omogućavaju stabilnost na visokom i niskom pritisku. Prelaz TNG–a iz tekućeg u gasovito stanje dolazi zbog pada pritiska putem trenutnog apsorbovanja toplote preuzete od elemenata isparivača ugrejanih od cirkulacije rashladne tečnosti motora. Smesa gasa potrebna za rad motora na minimumu je aktivirana preko kanala z agas glavne smese zahvaljujući potpritisku uzrokovanim radom motora. Ukuljučuje jedan elektronski uređaj za pokretanje sigurnosnog mehaničkog sistema koji interveniše zatvaranjem kanala za plin glavne smese čak i kod slučajnog gašenja motora.

Komutator⁄indikator MOD.096

Elektronski komandni uredaj cije glavne funkcije su:

  • selektor gas⁄benzin sa dve pozicije i pokazivacem nivoa goriva preko dve svetlece diode;
  • pokretanje na benzin sa automatskim prelazom na gas u deakceleraciji;
  • uvid u kolicinu gasa koja se nalazi u rezervoaru preko pet svetlecih dioda;
  • elektronski sigurnosni uredaj koji prekida napajanje elektroventila TNG u slucaju cak i slucajnog gašenja motora.

 

Elektronski emulatori⁄kablovi za prekid rada ubrizgivaca

Uredaji koji za vreme rada na gas prekidaju dovod smese benzina u vozilima sa elektronskim ubrizgivacima i eventualno emuliraju signale ubrizgivaca ili signal odredenog senzora. Model emulatora idealan za pojedino vozilo razlikuje se po tipu sistema ubrizgivaca koji je predmet pretvorbe.

Elektroventil TNG


Uredaj pozicioniran izmedu rezervoara i isparivaca koji prekida dovod TNG– a za vreme rada na benzin ili za vreme ugašenog motora. Na raspolaganju u normalnoj i pojacanoj verziji koja sadrži zamijenjivi filter za eventualne necistoce u TNG–u.

Mešac vazduh⁄gorivo


Mehanicki uredaji koji iskorišcavaju efekat „Venturi“, garantuju tacnu smesu vazduh⁄gorivo u stacionarnim ili dinamickim uslovima. Svaki mešac je projektovan za pojedino vozilo tako da se optimizuje rad isparivaca da li za rad na gas ili benzin.

Otogas
Kod nas možete izvršiti Atest vozila na auto gas.
Adresa: Rtanjska BB, Valjevo.
Telefoni:
014 / 238 – 744,
063 / 719 – 46 – 56
office@otogas.com
Pišite nam

    | © Copyright Autoservis OTOGAS Valjevo 2013| Designed by Dragan Nakic